Rovaniemen HO 24.09.1991 914/91

Murhapolton yritys - Ilkivalta - Tahallisuus

A oli kansaneläkelaitoksen toimistossa heittänyt virkailijan pöydälle tuleen sytyttämänsä polttopullon. Tuli oli saatu heti sammumaan eikä A:n teosta ollut aiheutunut vahinkoa.

A:n tarkoituksena ei ollut ollut sytyttää rakennusta tuleen, vaan hän oli tehnyt tekonsa suuttumuksen vallassa osoittaakseen mieltään mielestään kansaneläkelaitoksen epäoikeudenmukaista kohtelua vastaan. A ei ollut mieltänyt, että rakennus saattaisi syttyä tuleen hänen menettelystään. Toimistossa oli ollut runsaasti asiakkaita ja virkailijoita, joiden toimesta tuli olisi saatu heti sammumaan. Olosuhteet teon hetkellä eivät olleet sellaiset, että rakennuksen tuleen syttymisen ja tulen leviämisen mahdollisuus pullossa olleen vähäisen sytykeainemäärän vuoksi olisi ollut todennäköistä.

A:n tahallisuus ei ollut ulottunut rakennuksen tuleensyttymiseen asti. Hänen viakseen kuitenkin jäi, että hän oli menetellessään kerrotulla tavalla harjoittanut ilkivaltaa julkisessa paikassa.

IV jaosto

Lainvoimainen (LVT:1)

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.