Vaasan HO 14.12.1990 2458

Syrjintä - Vahingonkorvaus

A oli ravintolan vahtimestarina kieltänyt romaaniheimoon kuuluvan B:n sisäänpääsyn ravintolaan, koska tämä oli romaanipuvussa.

RO katsoi, että A oli kieltänyt B:n sisäänpääsyn ilman hyväksyttävää perustetta, koska romaaniasu oli romaanien perinteinen asu eikä se ollut epäsiisti. RO katsoi A:n elinkeinotoiminnassa palvellessaan laiminlyöneen palvella B:tä yleisesti noudatettavilla ehdoilla B:n etnisen alkuperän vuoksi ja tuomitsi A:n syrjinnästä sakkorangaistukseen sekä velvoitti A:n maksamaan B:lle korvausta syrjinnän aiheuttamasta kärsimyksestä.

A haki muutosta.

HO: Ei muutosta.

II-jaosto

RL 13 luku 6 §

Ks. KKO:1981-II-33

1970 vp. - HE n:o 19, Hallituksen esitys Eduskunnalle rikoslain täydentämisestä eräillä rotu- ynnä muuta syrjintää koskevilla rangaistussäännöksillä, s. 2-3

Lainvoimainen (LVT:1)

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.