Helsingin HO 06.10.1988 1468

Lapsenryöstö

A oli ottanut vastoin B:n tahtoa viikoksi luokseen hänen ja B:n yhteisen 7-vuotiaan lapsen, joka oli asumuserotuomiossa määrätty B:n huoltoon, ilmoitettuaan ensin B:lle, milloin aikoo palauttaa lapsen. A oli sittemmin tuonut lapsen takaisin ilmoittamanaan aikana.

RO tuomitsi A:n lapsenryöstöstä soveltaen rikoslain 3 luvun 5 §:n 2 momenttia rangaistusminimiä alempaan rangaistukseen.

HO:

Kun A:lla oli asumuserotuomion mukaan oikeus pitää lastaan kyseisenä vuonna luonaan kahden viikon ajan vuosilomansa aikana eivätkä A ja B olleet kyenneet sopimaan tuon oikeuden toteuttamisesta ja kun A:n ei ollut edes väitetty pitäneen lasta luonaan vuoden aikana sallittua pitempää aikaa, syyte lapsenryöstöstä hylättiin.

Läsnä: Liukko, Kuhlefelt, Karttunen (apuj.)

Esittelijä: Mälkki

Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.