Helsingin HO 22.10.1986 880

Konkurssi - Valvonta - Laillinen este

Valvonta konkurssissa toimitettiin 15.4.1986. Virkamiesliitto r.y.:een kuuluvien valtion virkamiesten lakko alkoi 2.4.1986 ja päättyi 17.5.1986. Tämän vuoksi lääninverovirasto valvoi saatavansa vasta toisessa esiinhuudossa 3.6.1986. Lakkoon osallistui osa valtion virkamiehistä, muiden ohella lääninveroviraston perintätoimiston toimistopäällikkö ja osastosihteeri, joiden tehtävänä lääninveroviraston työjärjestyksen ja vakiintuneen käytännön mukaan olisi ollut huolehtia kysymyksessä olevien verosaatavien valvonnasta.

Ottaen huomioon sen, ettei lääninveroviraston työjärjestyksen ja vakiintuneen käytännön mukainen menettely, kun mainitun valtioon virkaehtosopimusosapuolena kohdistuneen lakon alkamisajankohta ja lakon vaikutukset valtion etujen valvontaan olivat olleet hyvissä ajoin ennen lakkoa pääteltävissä, ollut ainoa mahdollinen menettelytapa valtion verosaatavien valvomiseksi, kerrotun lakon ei katsottu olleen valtiolle konkurssisäännön 30 §:ssä tarkoitettu laillinen este valvonnan suorittamiselle.

Läsnä: Surakka, Haltia ja Kartano (apuj.) Esittelijä: Lehtimäki

KKO:n ratkaisu: Ei valituslupaa.
Päätös n:o 231/29.1.1988

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.