Helsingin HO 29.10.1986 714

Työsopimus - Kilpailukiellon rikkominen

Kiinteistönvälitysliikkeen palveluksessa kiinteistönvälittäjänä vain provisiopalkalla ollut työntekijä oli työnantajan edustajan kiellettyä häntä ilmoittamasta myyntikohteitaan irtisanonut työnantajan nimissä tekemänsä myyntitoimeksiantosopimuksen ja seuraavana päivänä siirtynyt toisen kiinteistönvälitysliikkeen palvelukseen sekä tehnyt uuden työnantajansa nimissä myyntitoimeksiantosopimuksen irtisanotun sopimuksen tarkoittaman huoneiston hallintaan oikeuttavien osakkeiden myymisestä. Kun työnantaja oli ollut tietoinen myyntitoimeksiantosopimuksen irtisanomisesta ja kun työntekijällä työnantajan menettely huomioon ottaen oli ollut perusteltu syy katsoa työsuhteensa tulleen puretuksi, ei työntekijän menettelyä pidetty TSL 16 §:n 1 momentissa tarkoitettuna kilpailutekona.

Työntekijä oli työsuhteensa aikana saanut yhtiöltä palkkaa enemmänkin kuin hänelle tuolta ajalta oli kertynyt provisioita ja lomakorvausta. Tämän vuoksi hovioikeus katsoi, että työntekijällä, joka tosin oli oikeutettu lomakorvaukseen, millä nimikkeellä hän ei kuitenkaan ollut saanut työnantajalta suoritusta, ei työsuhteen päättyessä ollut työnantajalta työsuhteeseen perustuvaa saatavaa. Työntekijän kanne lomakorvauksen suorittamisesta hylättiin.

Läsnä: Isaksson, Hirvonen ja Lähdevuori (apuj.) Esittelijä: Haapasalo

Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.