Helsingin HO 27.12.1984 2852

Rangaistuksen mittaaminen

Syytetty, jolla oli ollut aikomus vahingoittaa itseään ja joka sen vuoksi oli viety vankilan eristysosastolle, oli teljennyt itsensä selliin ja heittänyt häntä sellistä pois hakevia vartijoita lampusta rikkomillaan lasinpalasilla osuen vartijaan.
Tuomittaessa syytetty rangaistukseen täyttä ymmärrystä vailla olevana tehdystä jatketusta rikoksesta, joka käsitti vahingonteon ja virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen, otettiin huomioon syytetyn henkilökohtaiset olosuhteet, jotka olivat omiaan heikentämään hänen kykyään noudattaa lakia, ja katsottiin, etteivät syytetyn syyksi nyt luetut rikokset suhteessa hänen aikaisempaan rikollisuuteensa näissä olosuhteissa osoittaneet hänessä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

Läsnä: Liukko, Uoti ja Ritola (apuj.) Esittelijä: Pirilä
Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.