Helsingin HO 21.11.1984 635

Oikeustoimilaki 33 § - Työsopimuksen irtisanominen

Pankki oli kehottanut toimihenkilöään irtisanomaan työsopimuksensa selvittämättä jääneen määrältään vähäisen kassavirheen vuoksi uhalla, että muutoin pankki irtisanoisi toimihenkilön työsopimuksen. Pankki ei ollut saattanut todennäköiseksi, että toimihenkilö olisi menetellyt asiassa vilpillisesti pankin vahingoksi.
Kun pankki oli siten menettelyllään vastoin toimihenkilön tahtoa aiheuttanut tämän työsuhteen päättymisen ilman työsopimuslain edellyttämää perustetta, ei sanotunlaisissa olosuhteissa, joihin vetoaminen oli kunnianvastaista ja arvotonta, toimihenkilön pankin edustajien kehotuksesta allekirjoittama irtisanoutumisilmoitus poistanut toimihenkilön oikeutta irtisanomisajan palkkaan ja vahingonkorvaukseen.

Läsnä: Liukko, Nikula ja Kari (apuj.) Esittelijä: Leppisaari

KKO:n ratkaisu: Ei valituslupaa Päätös n:o 197/17.2.1985

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.