Helsingin HO 28.11.1984 294

Huoneenvuokra - Vuokraoikeuden siirto lapselle asuntolainoitetussa talossa - Irtisanominen

A oli vuokrattuaan kiinteistöyhtiöltä asuinhuoneiston siirtänyt vuokrasopimuksen lapselleen. Yhtiö oli katsonut, ettei se kohtuudella voinut tyytyä vuokraoikeuden siirtoon, koska kysymyksessä oli asuntolainoitettu vuokratalo, johon taloyhtiön pääosakas oli itse saanut valita työsuhteen perusteella otettavat vuokralaiset. Valinta oli lisäksi kaupungin viranomaisten hyväksyttävä. Kiinteistöyhtiön irtisanomista tarkoittava kanne hylättiin, koska vuokraoikeuden siirto oli tapahtunut vanhemman ja lasten kesken eikä ollut osoitettu, etteikö vuokranantaja kohtuudella voinut tyytyä uusiin vuokralaisiin. (Ään.)

Läsnä:Poukka, Vallinrinne (erim.), M. Kuhlefelt (apuj.), Pohjola (asiant.) ja Kaarni (erim., asiant.). Esittelijä: Valtonen
Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.