Itä-Suomen HO 14.12.1979 PÄ-1256/79 II

Muutoksenhaku - Muutoksenhakuintressi

Julkisen asiakirjan väärentämistä koskevassa jutussa A väitti, ettei hoitokunta, kun sen tilalle jo oli valittu uusi hoitokunta, voinut käyttää tiekunnan puhevaltaa jutussa. Syytetyt väittivät, ettei asianomistajiksi KO:een kutsuttuja A:ta ja hänen myötäpuoliaan ollut pidettävä jutussa asianomistajina.
KO erikseen julistamallaan väitepäätöksellä katsoi, etteivät A ja hänen myötäpuolensa olleet asianomistajia ja jätti heidän vaatimuksensa jutussa asianomistaja-asemaan perustuvina tutkimatta sekä A:n väitteen osalta hylkäsi väitteen. A:n ja hänen myötäpuolensa ilmoitettua tyytymättömyyttä väitepäätökseen KO osoitti heidät hakemaan siihen tutkimatta jättämisen osalta muutosta valittamalla ja, jatkettuaan pääasian käsittelyä, samana päivänä julistamallaan lainvoiman saaneella päätöksellä hylkäsi syytteen. A ja hänen myötäpuolensa hakivat muutosta väitepäätökseen. HO katsoi, että koska itse pääasia jo oli ratkaistu, enää ei ollut tarvetta saada ratkaisua edellä kerrottuihin väitteisiin.

Ks. KKO:n päätös n:o 2789, A:25.10.1956.

Tirkkonen: Suomen rikosprosessioikeus I, 1969, s. 390- 396

Tirkkonen: Suomen rikosprosessioikeus II, 1972, s. 477 ja 478

Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.