Helsingin HO 05.10.1977 202

Huoneenvuokra - Vuokran alentaminen

A on B:tä vastaan Helsingin AO:ssa ajamassaan kanteessa vaatinut B:n velvoittamista vuokranmaksun laiminlyönnin takia tapahtuneen vuokraoikeuden menettämisen vuoksi muuttamaan A:lta vuokraamastaan huoneistosta sekä suorittamaan maksamattomat vuokrat.

B on puolestaan A:ta vastaan ajamassaan kanteessa vaatinut vuokran alentamista ja liikaa maksettujen vuokrien palauttamista.

AO on tuomiossaan 29.6.1977 velvoittanut B:n vuokraoikeutensa menettäneenä muuttamaan huoneistosta ja suorittamaan A:lle maksamatta jättämänsä vuokrat. B:n kanteesta AO on lausunut, että huoneiston vuokra olennaisesti ylitti kohtuullisen käyvän vuokran ja sen vuoksi velvoittanut A:n palauttamaan B:lle tämän liikaa maksaman vuokran 4 kuukaudelta 1.100 mk, mutta hylännyt B:n vaatimuksen vuokran alentamisesta sen vuoksi, että B oli samassa tuomiossa velvoitettu häädön uhalla muuttamaan huoneistosta.

B haki muutosta.

HO: Koska asiakirjoista ei ilmennyt, että B, joka oli hakenut muutosta AO:n tuomioon myös vuoraoikeuden menettämisen osalta, olisi vielä muuttanut huoneistosta, vuokran määräksi vahvistettiin 1.7.1977 lukien 250 mk kuukaudessa. A:n B:lle tämän liikaa maksamana vuokrana palautettava 1.100 mk määrä vastasi siten viiden ja puolen kuukauden vuokraa.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Iirola - Wiias - Pohjola

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.