Helsingin HO 13.10.1976 339

Huoneenvuokra - Vuokran alentaminen - Vuokran palauttaminen

B on A:ta vastaan ajamassaan kanteessa Helsingin AO:ssa kertonut, että hän oli 16.10.1975 vuokrannut A:lta huoneen ja keittokomeron käsittävän 20,5 m2:n suuruisen asuinhuoneiston 420 mk:n kuukausivuokrasta 21.10.1975 ja 31.3.1976 väliseksi ajaksi.
Huoneisto oli vuokrattu kalustettuna ja vuokraetuihin kuului autopaikka. Kun vuokra olennaisesti ylitti paikkakunnalla maksetun kohtuullisen käyvän vuokran B on vaatinut, että vuokra alennettaisiin sanotulta ajalta 200 markkaan kuukaudessa ja A velvoitettaisiin palauttamaan hänelle liikaa perityistä vuokrista 1.100 mk.

AO on tuomiossaan 20.4.1976 lausunut, että sovittu kuukausivuokra tosin jonkin verran ylitti samanveroisista huoneistoista paikkakunnalla maksetun kohtuullisen käyvän vuokran, mutta koska vuokrasuhde oli jo päättynyt ja ollut lyhytaikainen eikä ylivuokran palauttamiseen näin ollen ollut perusteltua aihetta, AO on hylännyt kanteen.

B haki muutosta.

HO: Koska vuokrasopimus oli tehty lyhyeksi määräajaksi, AO:n tuomiota ei muutettu.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Multia - Wiias - Pohjola

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.