Helsingin HO 06.10.1976 334

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen peruste - Huoneisto omaan käyttöön

A:n irtisanottua hänen ja B:n välisen vuokrasuhteen ilmoittaen irtisanomisen syyksi tarvitsevansa huoneiston omaan käyttöönsä asuntona Helsingin AO on tuomiossaan 13.5.1976 katsonut jääneen näyttämättä, että A tarvitsi huoneiston omaan käyttöönsä ja sen vuoksi hylännyt A:n vuokrasuhteen lakkaamisen toteamista koskevan kanteen.

A haki muutosta.

HO: Koska A on talvikauden 1975-1976 opiskellut Kajaanissa lastentarhanopettajien valmistuslaitoksessa eikä pelkästään hänen omaa ilmoitustaan siitä, ettei hän enää syksyllä 1976 aiokaan jatkaa siellä opintojaan valmistuakseen lastentarhanopettajaksi, voida pitää riittävänä selvityksenä hänen asunnontarpeestaan, ei ole syytä muuttaa AO:n tuomion lopputulosta.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Lakovaara - Wiias - Pohjola

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.