Vaasan HO 11.11.1975 156/75

Ammattimainen moottoriajoneuvoliikenne

Maanviljelijä A oli tiekunnan osakkaana kahden viikon ajan suorittanut omistamallaan kuorma-autolla maan ajoa vieraalta alueelta rakenteilla olevalle tiekunnan työmaalle, vaikka hänellä ei ollut ollut ammattimaisen moottoriajoneuvoliikenteen harjoittamiseen vaadittavaa lupaa, ja sen johdosta tien osakkaana vapautunut velvollisuudesta suorittaa tiekunnalle ajoa vastaavalta osalta rakennuskustannuksia. Koska A tiekunnan osakkaana oli suorittanut soranajon luontaissuorituksena tiekunnan suorittamatta hänelle ajosta korvausta, kihlakunnanoikeus hylkäsi syytteen ja menettämisseuraamuksen.

Koska A yksityistien osakkaana oli ollut velvollinen suorittamaan osuutensa tien rakennuskustannuksista joko raha- tai luontoissuorituksena eikä A:n siten menettelyllään ollut katsottava korvausta vastaan palvelleen yleisöä tai tiettyä toimeksiantajaa, hovioikeus pysytti kihlakunnanoikeuden päätöksen lopputuloksen.

Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.