Helsingin HO 05.11.1975 769

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen peruste - Huoneisto työntekijän käyttöön

Uskonnollinen yhdistys A on B:tä vastaan ajamassaan kanteessa Hyvinkään KO:ssa kertonut, että yhdistys oli syksyllä 1974 ostanut talon, jossa B asui vuokrasopimuksen nojalla. Koska yhdistys tarvitsi tuon huoneiston samoin kuin muutkin kiinteistössä sijaitsevat huoneistot yhdistyksen palveluksessa olevien työntekijöiden työsuhdeasunnoksi, yhdistys oli irtisanonut vuokrasopimuksen päättymään. Yhdistys on sen vuoksi vaatinut, että vuokrasopimus todettaisiin lakanneeksi.

KO on päätöksessään 10.6.1975 lausunut jääneen näyttämättä, että yhdistys tarvitsi huoneiston työntekijänsä käyttöön asuntona, ja sen vuoksi hylännyt kanteen.

Yhdistys haki muutosta.

HO: Ei muutosta.

Läsnä: Seppälä - Leistén - Multia - Wiias - Pohjola

Eri mieltä oleva jäsen Wiias katsoi selvitetyksi, että yhdistys tarvitsi huoneiston työntekijänsä käyttöön asuntona, ja hyväksyi kanteen.

A pyysi KKO:lta muutoksenhakulupaa.

KKO 16.3.1976 päätös n:o 712: Ei muutoksenhakulupaa.

Läsnä: Moden - Elfving - Heinonen - Ådahl - Hiltunen

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.