Helsingin HO 05.11.1975 650

Huoneenvuokra - Työsuhdeasunto - Aviopuolisot vuokralaisina

Kiinteistöyhtiö A:n kanteesta Kirkkonummen KO on päätöksessään 13.5.1975 lausunut, että A oli vuonna 1971 tehdyllä vuokrasopimuksella vuokrannut kiinteistöstään asuinhuoneiston B:lle, mikä asunto oli vuokrasopimuksen mukaan B:n työsuhdeasunto hänen ollessaan C nimisen osakeyhtiön palveluksessa. Jutussa oli selvitetty, että B:n työsuhde oli päättynyt 14.1.1975, mutta B oli siitä huolimatta perheineen jäänyt asumaan asuntoon. B:n vaimo oli siirtynyt saman työnantajan eli C:n palvelukseen 19.8.1974 ja oli edelleenkin työsuhteessa C:hen. Koska vaimon siirtyminen C:n palvelukseen ei aiheuttanut B:n työsuhdeasunnon siirtymistä vaimon nimiin, kun nimenomaista sopimusta tästä ei ollut tehty, KO on velvoittanut B:n muuttamaan.

B ja hänen vaimonsa hakivat muutosta.

HO: Kun B:llä ei ollut lakiin tai sopimukseen perustuvaa oikeutta vuokranantajan suostumuksetta siirtää vuokraoikeuttaan hänelle työsuhdetta silmälläpitäen vuokrattuun huoneistoon, KO:n päätöstä ei muutettu.

Läsnä: Seppälä - Leistén - Multia - Wiias - Pohjola

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.