Helsingin HO 06.10.1975 340

Huoneenvuokra - Huoneenvuokrasuhteen olemassaolo - Oikeudenkäyntimenettely - Forum

A:n lasten kanteesta Helsingin AO on tuomiossaan 29.6.1976 lausunut, että B, joka oli hoitanut A:ta ja tämän taloutta sekä asunut tämän kanssa hänen käyttöönsä vastikkeettomasti luovutetussa huoneistossa, oli jäänyt A:n kuoltua asumaan huoneistoon. Koska kantajat eivät olleet luovuttaneet huoneistoa tai sen osaa B:lle vuokralle työsopimukseen perustuvaa työsuhdetta silmällä pitäen vastiketta vastaan eikä heidän välillään ollut sovittu muustakaan HVL:n mukaisesta vuokrasuhteesta, AO on HVL 1 §:n ja 30 §:n 1 momentin nojalla velvoittanut B:n muuttamaan huoneistosta.

B haki muutosta.

HO: Koska kanteessa ei ollut kysymys huoneenvuokrasuhteesta johtuvasta riita-asiasta eikä AO siten ollut oikea tuomioistuin käsittelemään asiaa, HO kumosi ja poisti AO:n tuomion.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Multia - Wiias - Pohjola

Vrt. A1978/91.

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.