Helsingin HO 22.10.1975 215

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen peruste - Huoneisto työntekijän käyttöön - Erittäin painava syy irtisanomisperusteena

Osakeyhtiö A:n kanteesta Helsingin AO on tuomiossaan 6.8.1975 lausunut, että yhtiö oli ostettuaan kiinteistön irtisanonut siinä olevaa asuinhuoneistoa koskevan talon entisen omistajan ja B:n välisen vuokrasopimuksen päättymään 1.7.1975 ja ilmoittanut irtisanomisen syyksi talossa suoritettavan perinpohjaisen uudisrakennustyön, jonka aikana huoneistossa asuminen oli mahdotonta, ja yhtiön tarpeen saada sen jälkeen huoneisto omaan tai henkilökunnan käyttöön. Koska irtisanominen oli tapahtunut laillisesti ja yhtiö oli selvittänyt tarvitsevansa huoneiston omaan käyttöönsä, AO on, siirtäen B:n muuttopäivää, vahvistanut vuokrasopimuksen lakanneeksi.

B haki muutosta.

HO: Koska A ei ole näyttänyt, että se olisi saanut asianomaisilta viranomaisilta luvan ko. uudisrakennustyöhön ja että se tarvitsisi huoneiston omaan tai henkilökuntansa käyttöön asuntona, kanne hylättiin.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Multia - Wiias - Pohjola

Eri mieltä oleva jäsen Wiias katsoi, ettei ollut syytä muuttaa AO:n tuomiota.

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.