Helsingin HO 31.12.1975 210

Huoneenvuokra - Vahingonkorvaus huoneenvuokrasuhteessa - Huoneiston kunto - Vuokran alentaminen

B:n A:lta vuokraamassa asuin- ja liikehuoneistossa oli suoritettu korjaus- ja saneeraustyötä, minkä johdosta vesi- ja viemärijohdot oli suljettu, myymäläkalustot ja varasto siirretty muualle ja lämmitys tapahtunut vuokralaisen sähkölämmittimellä. B on Helsingin AO:ssa vaatinut vuokran alentamista 8 kuukaudelta, A:n velvoittamista palauttamaan puolet huoneiston vuokrasta tuolta ajalta ja suorittamaan 8 kuukaudelta korvausta menetetystä liiketuotosta, liikehuoneiston lämmityksestä, myymäläkaluston ja varaston siirtämisestä ym. haitasta.

AO on tuomiossaan 6.3.1975 lausunut, että koska saneeraustyö oli suoritettu asuntoyhtiön toimesta eivätkä vahingon korvaamista koskevat vaatimukset johtuneet vuokrasuhteesta, vahingonkorvausvaatimuksella ei ollut laillista perustetta.

Huoneiston puutteellisen kunnon vuoksi A velvoitettiin kuitenkin palauttamaan vuokraa.

A ja B hakivat muutosta.

HO: Ei muutosta.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Leistén - Wiias - Pohjola

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.