Helsingin HO 31.12.1975 207

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen toimittaminen

A oli kirjallisesti irtisanonut omistamallaan tilalla sijaitsevassa rakennuksessa vuokrasopimuksen nojalla asuneen B:n vuokrasopimuksen päättymään viimeistään 3 kk:n kuluessa irtisanomisesta ilmoittaen irtisanomisen syyksi tarvitsevansa rakennuksen omaan käyttöönsä asuntona. B oli ilmoittanut, ettei hän hyväksynyt irtisanomisen perustetta.

A:n kanteesta Espoon AO on tuomiossaan 16.9.1974 lausunut, että irtisanominen oli tapahtunut laillisesti ja sille oli esitetty laillinen peruste, ja sen vuoksi vahvistanut vuokrasopimuksen irtisanomisen johdosta lakanneeksi.

B haki muutosta väittäen, että irtisanominen ei ollut tapahtunut laillisesti, koska siinä ei ollut mainittu vuokrasuhteen päättymisajankohtaa.

HO: Koska HVL 5 §:n mukaan, jollei toisin ole sovittu, kalenterikuukauden viimeinen päivä on irtisanomispäivä ja kun asianhaaroista on katsottava käyvän ilmi, että A:n, ilmoittaessaan tarvitsevansa rakennuksen omaan käyttöönsä asuntona viimeistään 3 kuukauden kuluessa irtisanomisesta, oli katsottava tarkoittaneen varata B:lle laillisen irtisanomisajan, HO katsoi, ettei ollut syytä muuttaa AO:n tuomiota.

Läsnä: af Hällström - Leistén - Multia - Wiias - Pohjola

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.