Helsingin HO 17.09.1975 169

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen peruste - Huoneisto työntekijän käyttöön

A:n kanteesta Vantaan AO on tuomiossaan 18.6.1975 lausunut, että A oli laillisessa järjestyksessä irtisanonut B:n puolisoille vuokraamansa yläkerran huoneistoa A:n omistamassa omakotitalossa koskevan vuokrasopimuksen päättymään sillä perusteella, että hän tarvitsi huoneiston omistamiensa kiinteistöjen sivutoimisen talonmiehen käyttöön työsuhdeasunnoksi. Koska A oli näyttänyt tarvitsevansa huoneiston mainittuun tarkoitukseen, AO on vahvistanut vuokrasuhteen lakanneeksi.

B:n puolisot hakivat muutosta.

HO: Ei muutosta.

Läsnä: Poukka - Seppälä - Haltia - Wiias - Pohjola

Eri mieltä oleva jäsen Pohjola lausui, että A oli ilmoittanut tarvitsevansa omakotitalonsa yläkerran huoneiston talon alakerrassa asuvalle vuokralaiselleen lisätilana työsuhdeasunnoksi sillä perusteella, että tämä kirjallisen sopimuksen mukaan tulisi suorittamaan kiinteistöllä sivutoimisen talonmiehen tehtävät eli siivoustyöt, lumityöt ja vesi- ja viemärijohtojen toiminnan valvonnan ja kunnossapidon sekä alueen valvonnan.
Koska A ei ollut edellä mainitun sopimuksen nojalla eikä muutoinkaan näyttänyt, että hänen ja alakerran vuokralaisen välillä olisi syntynyt työsuhde, jota silmällä pitäen A tarvitsi myös yläkerran huoneiston työntekijänsä käyttöön asuntona, eri mieltä oleva jäsen hylkäsi kanteen.

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.