Helsingin HO 29.08.1975 165

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen peruste - Huoneisto omaan käyttöön

A:n kanteesta Helsingin AO on tuomiossaan 23.4.1975 lausunut, että A oli irtisanonut omistamassaan huoneistossa vuokrasopimuksen nojalla asuneen B:n vuokrasuhteen päättymään 31.5.1975 ilmoittaen irtisanomisen syyksi tarvitsevansa huoneiston omaan käyttöönsä asunnokseen. Koska irtisanominen, jonka perustetta B oli vastustanut, oli tapahtunut laillisessa järjestyksessä ja A, joka oli AO:ssa kertonut tarvitsevansa huoneiston käyttöönsä terveydellisistä syistä, koska hän ei enää kyennyt talonmiehen raskaaseen työhön ja joutui sen vuoksi luopumaan työsuhdeasunnosta, oli näyttänyt irtisanomiselle laillisen perusteen, AO on vahvistanut vuokrasuhteen lakanneeksi.

B haki muutosta.

HO: Koska A ei ole näyttänyt, että hän terveydellisistä tai muistakaan syistä tulisi irtisanoutumaan hallitsemastaan talonmiehen työsuhdeasunnosta ja että hän sen vuoksi tarvitsisi omistamansa ja B:lle vuokraamansa huoneiston omaksi asunnokseen, kanne hylättiin.

Läsnä: Poukka - Seppälä - Lehtonen - Wiias - Pohjola

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.