Helsingin HO 03.09.1975 164

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen peruste - Huoneisto omaan käyttöön - Huoneisto elinkeinon harjoittamiseen

Kääntäjänä toimivan filosofian maisteri A:n kanteesta Helsingin AO on tuomiossaan 7.5.1975 lausunut, että A oli irtisanonut omistamassaan asuinhuoneistossa asuvan B:n vuokrasuhteen päättymään heti ilmoittaen irtisanomisen syyksi tarvitsevansa huoneiston omaan käyttöönsä asuntona. Koska A tarvitsi huoneiston käyttöönsä asuntona potemansa nivelreuman vuoksi ja elinkeinonsa harjoittamiseen AO on, vahvistaen että vuokrasuhde oli irtisanomisen johdosta päättynyt 30.4.1975, velvoittanut B:n muuttamaan.

B haki muutosta.

HO: Koska A, joka omistaa B:lle tammikuusta 1974 lähtien vuokraamansa kyseisen huoneiston lisäksi vaihtokirjalla 3.3.1974 hankkimansa toisen asuinhuoneiston, ei ole näyttänyt, että hän tarvitsisi B:n hallitseman huoneiston omaan käyttöönsä, kanne hylättiin.

Läsnä: Poukka - Seppälä - Lehtonen - Wiias - Pohjola

Eri mieltä oleva jäsen Wiias katsoi, ettei ollut syytä muuttaa AO:n tuomiota.

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.