Helsingin HO 06.08.1975 128

Huoneenvuokra - Vuokran korottaminen - Korotusilmoitus

Ylioppilaskunta on Helsingin AO:ssa vaatinut B:lle vuokraamansa asuinhuoneiston vuokran korottamista 1.1.1975 alkaen. B on kanteesta kuultuna esittänyt, että vuokrankorotusilmoitusta ei ollut toimitettu hänelle HVL 46 §:n edellyttämin tavoin kirjatussa kirjeessä, joten ilmoitusta ei ollut laillisesti tehty.

AO on tuomiossaan 6.3.1975 määrännyt korotuksen, kun B:n oli hänelle 29.11.1974 tiedoksi annetussa haasteessa katsottava saaneen laillisen ilmoituksen vuokrankorotuksesta, tulemaan voimaan 1.2.1975 alkaen.

Ylioppilaskunta haki muutosta ja liitti muutoksenhakemukseensa ylioppilaskunnan toimistoapulaisen todistuksen siitä, että hän oli 31.10.1974 pudottanut B:n hallitseman huoneiston postiluukusta kirjallisen ilmoituksen vuokrankorotuksesta.

HO: Koska vuokrankorotusilmoitusta ei ollut toimitettu B:lle kirjatussa kirjeessä tai muutoin todistettavissa olevalla tavalla eikä ollut näytetty, että B muutoin olisi saanut korotuksesta luotettavan tiedon 31.10.1974 mennessä, HO katsoi ettei ollut syytä muuttaa AO:n tuomion lopputulosta.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Multia - Wiias - Pohjola

Eri mieltä olivat jäsenet Wiias ja af Hällström, jotka lausuivat, että ylioppilaskunnan oli näytetty toimittaneen B:lle ilmoituksen vuokrankorotuksesta 31.10.1974 sen virkailijan B:n huoneiston postiluukusta pudottamassa kirjallisessa ilmoituksessa, ja vahvistivat korotetun vuokran tulemaan voimaan 1.1.1975 alkaen.

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.