Helsingin HO 04.06.1975 108

Huoneenvuokra - Vuokran korottaminen - Lämminvesimaksu

Vuokranantaja A on Helsingin AO:ssa kertonut, että B hallitsi vuokrasopimuksen nojalla A:n omistamaa 2 huonetta, keittiön ja kylpyhuoneen käsittävää 44 m2 asuinhuoneistoa 472 mk kuukausivuokraa ja erikseen lämpimästä vedestä 2 markan 50 pennin mukaan henkilöltä kuukaudessa suoritettavaa korvausta vastaan.
Koska huoneistosta yhtiölle suoritettava lämminvesimaksu oli 1.1.1975 korotettu 10 markkaan henkilöltä kuukaudessa, A on vaatinut, että B:n lämpimästä vedestä suoritettava maksu korotettaisiin sanottuun määrään.

AO on tuomiossaan 3.2.1975 lausunut jääneen näyttämättä, että lämminvesimaksun korottamiseen olisi vuokran suuruus huomioon ottaen aihetta.

A haki muutosta.

HO vahvisti HVL 24 §:n 2 mom. ja 49 §:n nojalla lämminvesimaksun ko. huoneistosta, jossa oli ilmoitettu asuvan 3 henkilöä, 10 markaksi henkilöltä kuukaudessa.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Multia - Wiias - Suonperä

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.