Helsingin HO 28.08.1974 38

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen peruste - Huoneisto omaan käyttöön

A oli irtisanonut B:lle vuokraamansa huoneen ja keittiön käsittävän huoneiston vuokrasuhteen päättymään, koska hän tarvitsi huoneiston omaan käyttöönsä asuntona. A:n vaadittua Helsingin AO:ssa vuokrasuhteen lakkaamisen toteamista AO on tuomiossaan 27.3.1974 lausunut jääneen näyttämättä, että A, joka asui muualla omistamassaan osakehuoneistossa ja oli vuokrannut tuon huoneiston vuonna 1973 sisarensa tyttärelle mm.
ehdoin, että A:lla oli oikeus asua tarvittaessa sanotussa huoneistossa, tarvitsisi kanteessa tarkoitetun huoneiston asunnokseen. Tähän nähden AO hylkäsi kanteen.

A haki muutosta.

HO: A, joka on tähän asti asunut yhdessä mainitun sisarentyttärensä kanssa pienemmässä omistamassaan huoneistossa, tarvitsee ikänsä ja sisarentyttärensä opiskelun vuoksi kanteessa tarkoitetun huoneiston omaan käyttöönsä asuntona. Sen vuoksi HO totesi vuokrasopimuksen irtisanomisen perusteella lakanneeksi ja siirtäen B:n muuttopäivää velvoitti hänet muuttamaan.

Läsnä: Seppälä - Mäkelä - Leistén - Wiias - Pohjola

Eri mieltä oleva jäsen Pohjola katsoi, ettei ollut syytä muuttaa AO:n tuomiota.

Komm: Markku Sokka, Lakimies 1975 s. 1004.

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.