Helsingin HO 04.09.1974 25

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen toimittaminen - Liikehuoneisto

A ja B ovat asuntoyhtiö C:tä vastaan ajamassaan kanteessa Helsingin AO:ssa kertoneet, että he olivat 17.2.1971 kirjallisella vuokrasopimuksella, jonka mukaan vuokrasuhde jatkui ensimmäisen yhden vuoden vuokrakauden päätyttyä 1.3.1972 senkin jälkeen aina vuoden kerrallaan ellei sopimusta irtisanottu vähintään yhtä kuukautta ennen vuokrakauden loppua, vuokranneet C:ltä liikehuoneiston kahvibaarina käytettäväksi. C oli 11.7.1973 irtisanonut vuokrasopimuksen päättymään 1.3.1974 ja ilmoittanut irtisanomisen syyksi sen, että talon asukkaille oli aiheutettu haittaa baarin käytöllä. Koska baarihuoneiston käyttämisestä ei ollut aiheutunut mitään haittaa talon asukkaille ja irtisanominen siten oli tapahtunut ilman laillista perustetta, A ja B ovat vaatineet, että irtisanominen todettaisiin laittomaksi.

AO on tuomiollaan 11.2.1974 hylännyt kanteen, koska irtisanominen oli tapahtunut laillisesti.

A ja B hakivat muutosta.

HO: Koska irtisanominen oli tapahtunut vuokrasopimuksen mukaisessa järjestyksessä eikä irtisanomisen ilmoitetulla perusteella ollut irtisanomisen pätevyyteen nähden merkitystä, HO katsoi, ettei ollut syytä muuttaa AO:n tuomion lopputulosta.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Mäkelä - Wiias - Pohjola

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.