Helsingin HO 19.06.1974 12

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen peruste - Huoneisto läheisen omaisen käyttöön

A oli irtisanonut B:n vuokrasuhteen päättymään ilmoittaen irtisanomisen syyksi, että hän tarvitsi huoneiston poikansa ja tämän perheen käyttöön asuntona. A:n vaatiessa Helsingin AO:ssa vuokrasuhteen lakkaamisen toteamista AO on tuomiossaan 13.2.1974 lausunut jääneen näyttämättä, että A, kun hänen poikansa perheineen asui pojan työnantajan hänelle työsuhteen perusteella vuokraamassa 28 m2:n suuruisessa asunnossa, välttämättä tarvitsisi huoneiston poikansa ja tämän perheen käyttöön asuntona, ja hylkäsi kanteen.

A haki muutosta.

HO: Koska A:n katsottiin tarvitsevan ko. 36 m2:n suuruisen huoneiston poikansa ja tämän perheen käyttöön asuntona, kanne hyväksyttiin ja B velvoitettiin muuttopäivää siirtäen muuttamaan huoneistosta.

Läsnä: af Hällström - Seppälä - Mäkelä - Wiias - Pohjola

Eri mieltä oleva jäsen Pohjola katsoi, ettei ollut syytä muuttaa AO:n tuomiota.

ES.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.