Vaasan HO 16.02.1973 23/73

Asiakirjan hävittäminen (RL 40:6,2) - Virassa tehty petos

Puhelujen tilaustodisteet eivät ole RL 40:6,2 :ssa tarkoitettuja asiakirjoja.

A oli, toimiessaan posti- ja lennätinhallituksen erään lennätinkonttorin alaisella puhelin- ja lennätinasemalla, puhunut yksityisiä ulkomaanpuheluja lapsilleen omasta kotipuhelimestaan, sekä päästäkseen maksamasta puhelinmaksuja ja hankkiakseen itselleen hyötyä, tahallaan hävittänyt toimipaikastaan hänen saatavillaan viran puolesta olleet, sanottuja puheluja koskeneet tilaustodisteet. Kihlakunnanoikeus oli tuominnut A:n RL 40:6,2 ja 7:2 nojalla jatketusta hyötymistarkoituksessa tehdystä viran puolesta saatavissa olevan asiakirjan hävittämisestä vankeusrangaistukseen ja pantavaksi viralta.

Hovioikeus: Tilaustodisteet, joiden perusteella tapahtuu posti- ja lennätinhallituksen sisäinen tietokoneella tapahtuva laskutus, eivät ole RL 40:6,2 :ssa tarkoitettuja asiakirjoja.
Hovioikeus tuomitsi A:n jatketusta virassa tehdystä petoksesta sakkoon.

Salmiala: DL 1952, s. 358-393, DL 1953 s. 7-16, DL 1957, oikeustapausosasto s. 3 ss.

Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.