Vaasan HO 16.02.1973 14/73

Virkamies - Sopimattomuus virkamieheksi

Kaupungin posti- ja lennätinkonttorissa sähköttäjänvirassa palveleva LL oli, ollessaan väkijuomien vaikutuksen alaisena, riitaantunut asunnossaan vaimonsa isäpuolen RH:n kanssa ja pistänyt tätä veitsellä nivustaipeeseen seurauksin, että RH oli seuranneena päivänä kuollut pistohaavasta aiheutuneeseen verenvuotoon, mihin kuolemaan olivat myötävaikuttaneet eräät RH:n sairaudet.

Raastuvanoikeus oli, tuomitessaan LL:n täyttä ymmärrystä vailla olevana yksin teoin tehdyistä törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta vankeusrangaistukseen, katsonut, että p.o. rikokset eivät sellaisenaan osoittaneet LL:ta sopimattomaksi olemaan virkamiehenä, ja sen vuoksi hylännyt LL:n viraltapanoa koskevan vaatimuksen (RL 2:10,2).

Hovioikeus pysytti ratkaisun.

KKO:n ratkaisu:

Päätös n:o 1405/31.8.1973: ei muutoksenhakulupaa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.