Vaasan HO 20.05.1969

Todistelu - Todistajan luotettavuus

Kihlakunnanoikeus oli tuominnut A:n moottoriajoneuvon kuljettamisesta alkoholin vaikutuksen alaisena vapausrangaistukseen.

Hovioikeus, jossa A haki muutosta, katsoi, ettei jutussa virallisen syyttäjän kuulustuttamien todistajien X:n ja Y:n todistajankertomuksille siihen nähden, että X oli mm. ollut hoidettavana vankimielisairaalassa ja poistettu sieltä paranematta sekä vailla kansalaisluottamusta ja että X ja Y olivat molemmat antaneet eri yhteyksissä A:n syyllisyydestä ristiriitaisia lausuntoja sekä että Y, A:n puolestaan haastatettua tämän todistajaksi jutun uuteen käsittelyyn ja annettua tälle sitä paitsi matkarahaa, oli estettä ilmoittamatta jäänyt oikeuteen saapumatta, voitu antaa arvoa todisteena jutussa, ja koskei muuta näyttöä syytteen tueksi ollut esitetty, hylkäsi A:ta vastaan ajetun syytteen ja vapautti tämän rangaistusseuraamuksesta.

Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.