Vaasan HO 20.02.1968

Todistajanpalkkio

Alioikeus oli virallisen syyttäjän A:ta vastaan ajamassa syytejutussa julistamassaan päätöksessä, hylätessään syytteen, laiminlyönyt antaa lausunnon syyttäjän jutussa kuulustuttamien todistajien pyynnöstä saada valtion varoista korvaus oikeuteen saapumisesta.

Hovioikeus, jonne ainoastaan virallinen syyttäjä valitti, samalla kun A tuomittiin rangaistukseen, harkitsi oikeaksi sen johdosta, että kerrottu puutteellisuus alioikeuden päätöksessä sen ollessa vielä lainvoimaa vailla oli korjattavissa, korvauksesta todistajille valtion varoista annetun lain säännösten nojalla määrätä valtion varoista maksettavaksi todistajille palkkiot, jotka A velvoitettiin korvaamaan valtiolle.

OK 17:42,1 nojalla annettiin valitusoikeus todistajanpalkkioihin tyytymättömälle. (Ään.). Eri mieltä oleva jäsen hyväksyi esittelijän mietinnön, jossa ei annettu lausuntoa todistajanpalkkiosta.

Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.