Vaasan HO 04.01.1967

Asunto-osakeyhtiö - Huoneiston ottaminen yhtiön hoidettavaksi - Konkurssin alkamisen vaikutus

A oli joutunut konkurssitilaan, ja sen jälkeen asunto-osakeyhtiön yhtiökokous oli sen johdosta, että A oli jättänyt maksamatta yhtiössä omistamiensa osakkeiden perusteella hallitsemastaan huoneistosta suoritettavia erääntyneitä vuokravastikkeita, päättänyt ottaa mainitun huoneiston yhtiön hoidettavaksi.
B:n, joka oli sittemmin toimitetussa panttihuutokaupassa ostanut kysymyksessä olevat osakkeet, vetokanteesta hovioikeus on katsonut, ettei asunto-osakeyhtiön yhtiökokous ole enää A:n konkurssin alkamisen jälkeen voinut, loukkaamatta A:n konkurssipesän muiden velkojien oikeutta, sitovasti tehdä puheena olevaa päätöstä huoneiston haltuun ottamisesta. Sen vuoksi hovioikeus on julistanut yhtiökokouksen päätöksen vaikutuksettomaksi.

Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.