Vaasan HAO 06.10.2011 11/0459/3

Kunnallisasia - Kunnanvaltuuston kokous - Puheenvuoropyyntö

Diaarinumero: 00092/09/2299
Taltionumero:11/0459/3
Antopäivä: 6.10.2011

Muutoksenhakija kunnanvaltuutettu A oli vaatinut kunnanvaltuuston päätöksen kumoamista ja esittänyt, että valtuuston kokouksessa valituksenalaista asiaa käsiteltäessä valtuuston puheenjohtaja ei kirjallisesta pyynnöstä huolimatta ollut antanut puheenvuoroa valtuutetulle.

Kunnanvaltuutettu A oli jättänyt valtuustolle kirjallisen puheenvuoropyynnön, jossa oli pyydetty puheenvuoroa jokaiseen kunnanvaltuuston kokouksessa käsiteltävään asiakohtaan.

Hallinto-oikeus katsoi, että mikäli kunnanvaltuutettu A sittemmin halusi tietyssä asiakohdassa edelleen käyttää puheenvuoron, hänen tuli aikaisemmin jätetystä kaikkia asiakohtia koskevasta kirjallisesta puheenvuoropyynnöstä huolimatta, valtuuston puheenjohtajan avattua keskustelun, ilmoittaa puheenjohtajalle käyttävänsä asiakohdassa puheenvuoron. Kunnanvaltuuston päätös ei näin ollen ollut syntynyt virheellisessä järjestyksessä ja A:n valitus hylättiin.

Kuntalaki 90 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.