Turun HAO 08.02.2011 11/0053/3

Kunnallisvalitus - Muutoksenhakuoikeus - Jäsenvaltioiden välinen rakennerahasto-ohjelma - Hallintoviranomainen - Hallintokomitea - Johtava tuensaaja - Tuensaaja

Diaarinumero: 00405/10/7402
Taltionumero: 11/0053/3
Antopäivä: 8.2.2011

Jäsenvaltioiden välisen rakennerahasto-ohjelman hallintokomitea oli valinnut hankkeen ohjelmasta rahoitettavaksi, ja hallintoviranomaisena toimiva maakunnan liiton ohjelmajohtaja oli myöntänyt hankkeelle rahoitusta. Johtava tuensaaja oli muuttanut rahoitushakemusta hallintokomitean vaatimusten mukaisesti, ja tuki oli myönnetty hakemuksen mukaisena. Koko rahoitus oli myönnetty hankkeen johtavalle tuensaajalle.

Hankkeessa oli johtavan tuensaajan lisäksi 15 muuta tuensaajaa. Hallinto-oikeudessa asiassa oli kyse siitä, oliko maakuntahallitus voinut jättää tutkimatta hankkeen yhden muun tuensaajan hankkeen rahoitusta koskevan oikaisuvaatimuksen.

Rahoitussopimuksen ja muun selvityksen mukaan johtava tuensaaja oli selvityksessä yksilöidyllä tavalla hankkeesta ja muista tuensaajista kaikessa taloudellisessa ja oikeudellisen vastuussa. Hallinto-oikeus katsoi, ettei rahoituspäätös kohdistunut valittajana olleeseen tuensaajaan. Rahoituspäätös ei myöskään vaikuttanut, eikä hakemuksen mukaisesti ratkaistuna voinutkaan vaikuttaa välittömästi kyseisen tuensaajan oikeuteen tai etuun. Tuensaaja ei ollut myöskään maakunnan liiton jäsenkunnan jäsen. Sillä ei siten ollut ollut maakunnan liiton ohjelmajohtajan ja hallintokomitean päätöksiin muutoksenhakuoikeutta.

Kuntalaki 92 §
Rakennerahastolaki 27 §
Rakennerahastolaki 28 § 1 mom
Rakennerahastolaki 35 § 1 mom
Rakennerahastolaki 36 §
Rakennerahastolaki 44 § 1 mom 2 kohta ja 3 mom
Rakennerahastolaki 67 § 2 mom

KHO:n päätös 21.6.2011 taltionumero 1739. Päätöksen lopputulosta ei muuteta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.