Oulun HAO 15.11.2011 11/0538/1

Kotitalousvähennys - Asunto - Vapaa-ajan asunto

Diaarinumero: 00736/11/8109
Taltionumero: 11/0538/1
Antopäivä: 15.11.2011

X omisti R:n kaupungissa sijaitsevan kiinteistön. X:n kahdella sisarella oli kiinteistöön ositus- ja perinnönjakosopimuksen nojalla elinikäinen hallintaoikeus ja he vastasivat kiinteistön ylläpitokuluista. Sisaret käyttivät kiinteistöllä olevaa asuntoa vakituisena asuntonaan. X, jolla oli vakituinen asunto O:n kaupungissa, oli todennut käyttävänsä asuntoa vapaa-ajan asuntonaan. Kotitalousvähennysvaatimuksen perusteena olevien töiden kustannukset oli jaettu X:n sekä hänen kahden sisarensa kesken.

Hallinto-oikeus katsoi, että kun X:n kaksi sisarta olivat käyttäneet asuntoa elinikäisen hallintaoikeutensa nojalla vakituisena asuntonaan, asunto ei ollut X:n käytössä tuloverolain 127 a §:ssä tarkoitetulla tavalla vapaa-ajan asuntona. X:llä ei siten ollut oikeutta saada ennakkoperinnässä hyväkseen kotitalousvähennystä.

Verovuosi 2011
Ennakkoperintälaki 2 § ja 3 §
Tuloverolaki 127 a § 1 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.