Kuopion HAO 29.08.2011 11/0308/3

Kunnallisasia - Viranhaltija - Irtisanominen - Päätöksen tiedoksianto - Henkilökohtainen tiedoksianto - Kirje - Oikaisuvaatimus - Määräaika - Viranomaisen selvitysvelvollisuus

Diaarinumero 00449/11/2207
Taltionumero 11/0308/3
Antopäivä 29.8.2011

A oli irtisanottu kuntayhtymän suunnittelujohtajan virasta.

A:lle oli soitettu välittömästi irtisanomisesta päättäneen yhtymähallituksen kokouksen jälkeen tarkoituksena sopia päätöksen antamisesta kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 43 §:n 3 momentin ensimmäisessä virkkeessä tarkoitetulla tavalla henkilökohtaisesti tiedoksi. A oli tuolloin kertonut, ettei hän ole paikkakunnalla tavoitettavissa vaan matkoilla. Päätös oli kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 43 §:n 3 momentin toisessa virkkeessä tarkoitetulla tavalla postitettu A:lle kirjeitse A:n postiosoitteeseen.

Asiakirjoista ei ilmennyt, että kuntayhtymä olisi selvittänyt mahdollisuutta antaa päätös A:lle henkilökohtaisesti tiedoksi tämän palattua matkoilta. Asiassa ei myöskään ilmennyt, että henkilökohtainen tiedoksianto ei olisi ylipäätään mahdollista. Irtisanomispäätös oli annettu 17.12.2010. A oli palannut matkoilta 5.1.2011. Näin ollen oli mahdollista, että irtisanomispäätös oikaisuvaatimusohjeineen olisi voitu antaa henkilökohtaisesti tiedoksi ilman aiheetonta viivästystä, vaikka A ei heti päätöksen tekemisen jälkeen ollut tavoitettavissa.

Asia palautettiin yhtymähallitukselle oikaisuvaatimuksena käsiteltäväksi.

Asian ovat ratkaisseet hallinto-oikeustuomarit Riikka Tiainen, Jukka Hartikainen ja Paula Vesterinen. Asian esittelijä Anu Klemetti.

Lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.