Vaasan HAO 30.09.2010 10/0530/3

Kunnallisvalitus - Virkavaali - Päätöksen perusteleminen - Hyvä hallintotapa

Diaarinumero: 01748/09
Taltionumero: 10/0530/3
Antopäivä: 30.9.2010

Tekninen lautakunta oli valinnut yhdyskuntapalvelupäällikön virkaan A:n ja varalle B:n. Tekninen lautakunta oli hylännyt B:n oikaisuvaatimuksen.

B oli valituksessaan hallinto-oikeudelle vaatinut päätösten kumoamista muun ohessa sillä perusteella, että päätösasiakirjoista ei ilmennyt perusteluja A:n valinnalle.

Hallintolain 45 §:n 2 momentin mukaan päätöksen perustelut voidaan jättää esittämättä muun ohessa, jos päätös koskee kunnallisen monijäsenisen toimielimen toimittamaa vaalia. Hyvään hallintoon kuuluu kuitenkin, että monijäsenisen toimielimen vaalia koskevaan päätöksen perusteet esitetään pyynnöstä asianosaiselle.

B:n oli katsottava esittäneen pyynnön päätöksen perustelujen esittämisestä sekä oikaisuvaatimuksessaan että valituksessaan. Oikaisuvaatimukseen annetusta päätöksestä eikä lautakunnan hallinto-oikeudelle antamasta lausunnosta kuitenkaan ilmenneet ne seikat, joiden perusteella lautakunta oli valinnut A:n yhdyskuntapalvelupäällikön virkaan. Koska viimeistään lautakunnan hallinto-oikeudelle antamasta lausunnosta olisi tullut ilmetä perustelut päätökselle, oli asiassa menetelty hyvän hallinnon periaatteiden vastaisesti.

Hallinto-oikeus kuitenkin katsoi, ettei virkavaalia koskevaa päätöstä voitu pelkästään tästä syystä kumota.
i virkavaalia koskevaa päätöstä voitu pelkästään tästä syystä kumota.

Hallintolaki 45 § 2 momentti

Ei lainvoimainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.