Vaasan HAO 16.02.2010 10/0074/3

Ennakkovero - Jäännösveron korko - Viranomaisen ohjeet ja neuvot - Luottamuksensuoja

Diaarinumero: 02029/08/8101
Taltionumero: 10/0074/3
Antopäivä: 16.2.2010

Verovelvollinen oli vuonna 2006 myynyt vapaa-ajan asunnon. Veroviranomaisen pyynnöstä verovelvollinen oli ajoissa jättänyt selvityksen ennakkoveron määräämiseksi luovutusvoiton johdosta. Annetun kirjallisen ohjauksen mukaan luovutusvoittoa ei tarvitse uudelleen ilmoittaa verovuoden 2006 esitäytetyssä veroilmoituksessa. Veroviranomainen ei kuitenkaan ollut määrännyt ennakkoveroa, vaan verovelvolliselle on lopullisessa verotuksessa maksuunpantu jäännösveroa luovutusvoiton johdosta sekä sille korkoa.

Hallinto-oikeus katsoi, että verovelvollinen oli vilpittömässä mielessä toiminut säännösten ja veroviranomaisen antamien ohjeiden ja neuvojen mukaisesti, minkä vuoksi hänellä oli oikeus saada luottamuksensuojaa. Jäännösveron koron määrääminen näissä olosuhteissa oli kohtuutonta ja se poistettiin verovelvollisen valituksen johdosta.

Hallintolaki 6 §

Laki verotusmenettelystä 26 § 2 mom.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.