Turun HAO 19.12.2008 08/1051/2

Vankeinhoito - vankeusrangaistuksen lykkääminen - uutta lykkäystä koskevien säännösten soveltaminen

Vankeusrangaistukseen tuomittu, jolle Rikosseuraamusvirasto oli jo myöntänyt lykkäystä vankeusrangaistusten täytäntöönpanoon terveydellisistä syistä yli puoli vuotta, haki tuon lykkäyksen päätyttyä lykkäystä ulosottomieheltä muihin perusteisiin vedoten. Hallinto-oikeus katsoi, että tässä tilanteessa ei voitu soveltaa vankeuslain 2 luvun 4 §:n 2 momentin säännöstä uuden enintään kuuden kuukauden pituisen lykkäyksen myöntämisestä. Lykkäystä ei siten voitu myöntää vankeuslain 2 luvun 4 §:n 1 eikä 2 momentin perusteella.

Vankeuslaki 2 luku 1 § 1 mom
Vankeuslaki 2 luku 3 § 1 mom
Vankeuslaki 2 luku 4 § 1 ja 2 mom

Asian esittelijän eriävä mielipide

Asian esittelijä katsoi, että vankeuslain 2 luvun 4 §:n 1 ja 2 momentin säännöksiä voitiin sinänsä soveltaa ja hakemusta siten arvioida siinä valossa, täyttikö lykkäysperuste myös poikkeuksellisuuden ja voimassaolon päättymisajan tiedossa olemista koskevat vaatimukset. Kun lykkäysperusteen poikkeuksellisuuden vaatimus ei täyttynyt, ei syytä lykkäämiseen kuitenkaan ollut.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.