Helsingin HAO 12.12.2008 08/1795/3

Television tarkastusmaksu, Takautuva televisiomaksu, Televisio-ohjelmien vastaanotto, Televisio, Digiboksi, Selvitysvelvollisuus

Viestintävirasto oli määrännyt A:lle tarkastusmaksun 100 euroa ja takautuvan televisiomaksun 60 euroa. Televisiomaksutarkastaja oli tehnyt ilmoituksen 3.1.2008 A:n asunnossa näkemästään noin 40 tuuman televisiosta. Tarkastajan esittäydyttyä A oli vetänyt oven kiinni selvittämättä asiaa tarkastajan kanssa. A kiisti valituskirjelmässään digitaalisia lähetyksiä vastaanottavan television olemassolon. A:n mukaan tarkastaja oli nähnyt analogisen laitteen, jota on käytetty tallenteiden katsomiseen ja pelien pelaamiseen.

Hallinto-oikeus katsoi, että A ei ollut tarkastuksen yhteydessä esittänyt lain edellyttämällä tavalla tarkastajalle tietoja televisiomaksun perinnässä tarvittavista seikoista eikä myöhemminkään luotettavasti osoittanut, että hänellä ei tarkastushetkellä ole ollut käytössään televisiota. Hallinto-oikeus hylkäsi A:n valituksen.

Laki valtion televisio- ja radiorahastosta 7 §, 8 §, 9 §, 10 §, 14 § ja 35 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.