Kuopion HAO 14.3.2007 07/0081/1

Tuloverotus - Luovutusvoitto - Sukupolvenvaihdos - Metsätalouden harjoittaminen

Asiassa oli ratkaistavana kysymys siitä, voitiinko A:n katsoa luovuttaneen harjoittamaansa maa- tai metsätalouteen kuulunutta kiinteää omaisuutta.

A oli vanhempiensa jälkeen 24.6.2003 toimitetun perinnönjaon yhteydessä saanut omistukseensa määräosat kahdesta eri metsätilasta, joista oli perinnönjaon jälkeen muodostunut kiinteistöyhtymä. A oli luovuttanut perimänsä määräosat veljelleen B:lle 21.10.2003. Määräosuuksien luovutuksesta saatu voitto oli verotettu A:n pääomatulona.

Verotuksen oikaisulautakunta hylkäsi A:n oikaisuvaatimuksen ja katsoi, että alle neljän kuukauden metsätalouden harjoittaminen ei oikeuta verovapauteen.

Hallinto-oikeus hyväksyi A:n valituksen ja kumosi verotuksen oikaisulautakunnan päätöksen sekä poisti A:n veronalaisesta tulosta luovutusvoittona verotetun määrän.

Ottaen huomioon A:n noin neljä kuukautta kestänyt osakkuus kiinteistöyhtymässä, jonka lukuun oli harjoitettu metsätaloutta ja osakkuuden ajalta A:lle kertynyt metsätalouden puhdas tulo 636,91 euroa, A:n voitiin katsoa yhtymän osakkaana harjoittaneen metsätaloutta tuloverolain 48 §:n 1 momentin 3 kohdan tarkoittamalla tavalla. Luovutuksesta saatu voitto ei hallinto-oikeuden mukaan ollut A:n veronalaista tuloa.

Verovuosi 2003

Tuloverolaki 48 § 1 mom 3 kohta

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.