Helsingin HAO 10.10.2007 07/1264/1

Taiteen perusopetus, Lukukausimaksu, Musiikkiopisto

Valittaja oli aloittanut alaikäisen lapsensa kanssa opiskelun musiikkiopistossa syyslukukaudella 2006. He olivat 24.1.2007 ilmoittaneet lopettavansa opiskelun. Kertomansa mukaan he olivat käyneet yhden tai kaksi kertaa tunnilla kevätlukukauden aikana. Opiston lukukausimaksu perittiin kahdessa osassa siten, että 1. erä oli suoritettava tammikuussa ja 2. erä maaliskuussa. Valittaja oli velvoitettu suorittamaan musiikkiopiston lukukausimaksun 1.erä omalta ja lapsensa osalta. Muilta osin heidät oli vapautettu maksuista.

Hallinto-oikeus katsoi ottaen huomioon opistolle opetuksen järjestämisestä aiheutuvat henkilöstö-, hallinto- ja toimitilakulut, että opiston rehtori on voinut päättää periä valittajalta ja tämän lapselta lukukausimaksujen 1. erän. Rehtorin päätöstä ei ollut syytä muuttaa.

Laki taiteen perusopetuksesta 12 § 1 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.