Hämeenlinnan HAO 28.11.2005 05/0586/1

Luovutustappio, Luovutusvoitto, Aikaisemmilta vuosilta vahvistettu luovutustappio - Luovutustappion vähentäminen

KHO on muuttanut hallinto-oikeuden päätöstä. KHO:n päätöksen viitetiedot näkyvät ennakkotapauksen lopussa.

PÄÄTÖSLYHENNELMÄ

A oli myynyt verovuonna 2002 usealla eri kaupalla pörssiosakkeita ja muita arvopapereita. Osasta arvopaperien myyntiä oli muodostunut luovutustappiota ja osasta luovutusvoittoa. A:lle oli verovuodelle 2001 vahvistettu arvopaperien luovutustappiota.

Hallinto-oikeus katsoi, että tuloverolain 50 §:n säännöstä on tulkittava siten, että aikaisemmalta vuodelta vahvistettua luovutustappiota voidaan vähentää myöhemmältä vuodelta vain silloin, kun tälle myöhemmälle vuodelle kertyy mahdollisen luovutustappion vähentämisen jälkeen luovutusvoittoa.

Kun A:n vuoden 2002 luovutusvoitot ovat olleet luovutustappioita pienemmät, ei vuoden 2001 luovutustappiota voida vähentää vuodelta 2002.

OIKEUSOHJEET

Tuloverolaki 50 §

KHO:n päätös 08.08.2007 taltio 07/1942. Päätöstä muutetaan.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.