Vaasan HAO 27.1.2003 03/0012/3

Ympäristölupa - Kivenlouhimo ja murkauslaitos - Liikenneturvallisuus - Tutkimatta jättäminen

Hallinto-oikeus jätti louhinta- ja murkaustoimintaa koskevassa ympäristöluvassa tutkimatta valittajien vaatimuksen liikenneolojen ja liikenneturvallisuuden parantamisesta rakentamalla esimerkiksi kevyen liikenteen väylä.

Hallinto-oikeus katsoi, että liikenneturvallisuuden parantamiseksi tehtävät tien muutostyöt eivät kuuluneet ympäristölupa-asiassa tutkittaviin asioihin. Ympäristölupa-asiassa voidaan tutkia vain, että toiminnan sijoituspaikka liikennejärjestelyineen soveltuu tarkoitukseensa ja ettei toiminnasta lähialueen liikenteen lisäys mukaan lukien aiheudu ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa taikka naapureille kohtuutonta rasitusta esimerkiksi melun, pölyn tai tärinän muodossa. Arvioinnissa otetaan huomioon vain sellainen onnettomuusriski, joka voi johtaa pilaantumiseen.

YmpäristönsuojeluL_6_§
YmpäristönsuojeluL_41_§
YmpäristönsuojeluL_42_§

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.