Turun HAO 26.2.2003 03/0076/1

Kunnallisasia - esteellisyys - kaupunginjohtaja - nimeäminen ohjausryhmään

Oliko kaupunginjohtaja, joka oli valittu kaupungin edustajaksi projektin ohjausryhmään, esteellinen toimimaan esittelijänä edustajan nimeämistä ja sitä koskevaa oikaisuvaatimusta käsiteltäessä.

Kaupunginhallituksen johtosäännön mukaan kaupunginjohtajan tehtävänä on muun ohessa edustaa kaupunkia kokouksissa ja neuvotteluissa sekä suorittaa kaupunginhallituksen määräämät toimialaansa kuuluvat tehtävät. Kaupunginjohtajan valinnassa kaupungin edustajaksi ohjausryhmään on kyse kaupunginjohtajalle kuuluvasta hallinnollisesta virkatehtävästä. Tehtävän laatu huomioon ottaen kyse ei ole kaupunginjohtajan edusta, oikeudesta tai velvollisuudesta siten, että hän olisi asiassa asianosainen. Ratkaisusta ei myöskään ole odotettavissa hänelle erityistä hyötyä tai vahinkoa. Kaupunginjohtaja ei ollut esteellinen.

Kuntalaki 52 §
Kuntalaki 90 §
Hallintomenettelylaki 10 §
Hallintomenettelylaki 11 §

KHO:n päätös 19.10.2004 taltionumero 2607. Ei tutkita.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.