Rovaniemen HAO 27.10.2003 03/0577/1

Pysäköintivirhemaksu - Maksulipuke - Rahan vaihtaminen

A oli pysäköinyt autonsa maksulliselle pysäköintipaikalle. Pysäköinninvalvonta-apulainen oli kirjoittanut pysäköintivirhemaksukehotuksen, koska hän ei ollut havainnut autossa pysäköintimaksun suorittamista osoittavaa maksulipuketta.

A oli ilmoituksensa mukaan pysäköinyt autonsa kello 10.02, minkä jälkeen hän oli mennyt pysäköintipaikan vieressä olevaan liikkeeseen vaihtamaan kolikoita pysäköintimaksun suorittamista varten. Maksukehotuksen kellonajaksi oli merkitty 10.04. A pystyi uskottavasti selvittämään pysäköinnin alkamisajan ja sen, että hän oli mennyt liikkeeseen vain vaihtamaan kolikoita. Koska maksun suorittamista varten tarpeellisten kolikoiden hakemisessa ei ollut siihen käytetty aika huomioon ottaen kysymys pysäköintiä koskevien määräysten rikkomisesta, hallinto-oikeus katsoi, ettei psyäköintivirhettä ollut tapahtunut.

TieliikenneL 105 §
Laki pysäköintivirhemaksusta 1 §:n 1 mom ja 2 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.