Hämeenlinnan HAO 26.2.2003 03/0087/2

Oikeudenkäyntikulut - Hakemuksen peruuttaminen

A Oy haki lupaa rakennuksen käyttötarkoituksen muuttamiseksi. Rakennustarkastaja myönsi haetun luvan. Ympäristölautakunta hylkäsi naapurien oikaisuvaatimukset. Naapurit valittivat hallinto-oikeuteen vaatien ympäristölautakunnan ja rakennustarkastajan päätösten kumoamista sekä kunnan velvoittamista korvaamaan heidän oikeudenkäyntikulunsa hallinto-oikeudessa.

Valituksiin antamassaan vastineessa A Oy peruutti lupahakemuksensa. Tämän vuoksi hallinto-oikeus kumosi ympäristölautakunnan päätöksen ja hylkäsi hakemuksen.

Kumotessaan ympäristölautakunnan päätöksen lupahakemuksen peruuttamisen johdosta hallinto-oikeus ei tutkinut lautakunnan päätöksen oikeellisuutta eikä sitä, oliko oikeudenkäynti aiheutunut viranomaisen virheestä. Tämän vuoksi hallinto-oikeus hylkäsi myös naapurien oikeudenkäyntikuluvaatimuksen.

Hallintolainkäyttölaki 74 § 1 mom
Hallintolainkäyttölaki 74 § 2 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.