Turun HAO 19.11.2002 02/0633/1

Kunnallisvalitus-Kaupunginhallituksen toimivalta-Yleiskaavan muuttaminen-Asemakaavan muuttaminen

Maanomistajat olivat hakemuksessaan pyytäneet, että asemakaavoja heidän omistamillaan maa-alueilla muutetaan siten, että puistoalueen merkintä VP poistetaan asemakaavoista. Kaavoitus- ja rakennuslautakunta ja kaupunginhallitus olivat muutoshakemusta käsitellessään katsoneet, että kysymyksessä oli niin merkittävä asemakaavamuutos, että se edellytti ensin yleiskaavan muuttamista. Oliko kaupunginhallitus ylittänyt toimivaltansa, kun se viemättä asiaa valtuuston käsiteltäväksi päätti, ettei yleiskaavaa muuteta?

Johtosäännöllä kaupunginhallitukselle oli siirretty ratkaisuvalta vähäisen asemakaavan hyväksymistä koskevassa asiassa. Hallinto-oikeus katsoi, että päättäessään olla ryhtymättä muuttamaan yleiskaavaa kaupunginhallitus samalla päätti, ettei asemakaavoja muuteta maanomistajan hakemuksen mukaisesti. Ratkaistessaan asian saattamatta sitä valtuuston käsiteltäväksi kaupunginhallitus ylitti toimivaltansa.

Maankäyttö- ja rakennuslaki 37 §
Maankäyttö- ja rakennuslaki 52 §
Kuntalaki 90 §
Kaarinan kaupunginhallituksen johtosääntö 3 § 1 mom 3 kohta

KHO:n päätös 10.7.2003 taltionumero 1660. Valitus hylätty.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.