Hämeen LO 17.3.1998 1/98/täysistunto

Liikennelupa - Alueellinen toimivalta - Lääninhallituksen päätös - Lääninhallituksen toimipaikka - Alueellinen palveluyksikkö - Toimialue - Virheellinen valitusosoitus

Yhtiö valitti Länsi-Suomen lääninhallituksen Tampereen alueellisen palveluyksikön antamasta linjaliikennelupaa koskevasta päätöksestä. Lääninhallituksen antaman valitusosoituksen mukaan päätökseen sai hakea muutosta valittamalla Hämeen lääninoikeuteen. Hämeen lääninoikeus siirsi valituskirjelmän Turun ja Porin lääninoikeudelle.

Lääninoikeus perusteli päätöstään seuraavasti: Laissa luvanvaraisesta henkilöliikenteestä tiellä ei ole toimivaltaista valitusviranomaista koskevia erityissäännöksiä.

Hallintolainkäyttölaissa säädetään, että valitus tehdään sille lääninoikeudelle, jonka tuomiopiirissä on sen viranomaisen toimialue, jonka päätöksestä valitetaan. Jollei tätä perustetta voida käyttää, valitus tehdään sille lääninoikeudelle, jonka tuomiopiirissä päätöksen tehneen viranomaisen toimipaikka sijaitsee tai, jollei tätäkään perustetta voida käyttää, sille lääninoikeudelle, jonka tuomiopiirissä päätös on tehty.

Länsi-Suomen lääninhallituksen toimialue ulottuu Turun ja Porin, Hämeen, Keski-Suomen ja Vaasan lääninoikeuksien tuomiopiirien alueelle. Toimialuetta ei siten voida käyttää perusteena määrättäessä toimivaltaista lääninoikeutta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.