Hämeen LO 9.11.1990 1011/III

Pienyrittäjän vuosilomaraha - Työssäolo

A oli hakenut pienyrittäjän vuosilomarahaa lomakaudelle 1.4.1990 - 31.3.1991. Tekninen lautakunta oli hylännyt hakemuksen, koska A ei ollut harjoittanut yritystoimintaa edellisen kalenterivuoden aikana vähintään 14 päivänä kuukaudessa. Yritystoiminta oli liikkeen sulkemisen johdosta ollut keskeytyneenä ajan 1.1.-12.2.1989. Liikkeen sulkeminen oli johtunut vuokranantajan suorittamasta remontista.

Lääninoikeus katsoi, että A oli mainittuna aikana ollut hänestä riippumattomasta syystä estynyt työskentelemästä sellaisesta syystä, joka on verrattavissa vuosilomalain 3 §:n 5 momentin 11 kohdassa tarkoitettuun syyhyn. Lääninoikeus kumosi teknisen lautakunnan päätöksen ja palautti asian sille uudelleen käsiteltäväksi.

Äänestys 2-1.

L pienyrittäjän vuosilomarahasta 3 § 1 mom 1 kohta
A pienyrittäjän vuosilomarahasta 1 §
VuosilomaL 3 § 5 mom 11 kohta

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.